Radonsanering för fastighetsägare

Att utföra en radonbesiktning i en fastighet innebär flera steg av utredning, besiktning, förslag och utförande. Nedan beskriver vi de olika momenten och hur vi utför dessa. Kontakta oss för mer detaljerad information.

Steg 1 - Radonmätning

Alla radonsaneringar börjar med att man mäter radonhalten i fastigheten. Om du redan har utfört en radonmätning kan du läsa vidare i nästa steg som behandlar Radonbesiktningen, annars kan du läsa vidare här.

Vi erbjuder en helhetslösning även när det kommer till att mäta radon i större fastigheter. Vi börjar med att åka ut på plats och hjälper till med placering av mätdosorna. När mätningen är avslutad kommer vi ut och samlar in samtliga mätdosor och skickar in dessa till laboratoriet för analys.

Vi hjälper även till med att fylla i samtliga formulär och skickar dessa till respektive myndighet eller mätplats.

Steg 2 - Radonbesiktning

Det är du som fastighetsägare som ansvarar för att din fastighet är fri från radongas. För att kunna avgöra om det finns ett radonproblem i fastigheten samt hur vi kan hjälpa till med en eventuell radonsanering måste du beställa en radonbesiktning av din fastighet.

En radonbesiktning utförs inte i samtliga lägenheter, utan vi väljer ut ett antal lägenheter och gör själva mätningen i dessa. Vi kommer naturligtvis ut på plats och träffar dig för en kostnadsfri genomgång innan vi lämnar en offert. Men, i vissa fall kan vi avgöra radonbesiktningens omfattning via ett telefonsamtal och skicka en offert utan att först vara ute på plats.

Steg 3 - Offert och åtgärdsförslag

När fastighetens radonvärden är fastställda och radonbesiktningen är utförd kan våra duktiga projektörer och konstruktörer sätta sig ner och ta fram ett skräddarsytt åtgärdsförslag för radonsaneringen. Vi skickar ut en tydlig och lättöverskådlig offert där vi beskriver hur vi tänkt agera för att sänka radonhalterna till ett värde under den dagsaktuella normen, som idag är 200 Bq/m3.

Vi finns tillgängliga hela tiden och svarar på alla eventuella frågor som kan dyka upp innan det bestäms vilken lösning som passar fastigheten.

Steg 4 - Själva radonsaneringen

Något som vi är väldigt duktiga på är att utföra samtliga projekt i en följd utan avbrott. Det betyder att vi avsätter den personalstyrka som krävs för projektet hela vägen tills vi är helt färdiga och de sista protokollen överlämnas till beställaren.

Vi är lyhörda och noggranna när det kommer till de krav som fastighetsägaren och de boende ställer mot oss. Då våra montörer har lång erfarenhet med att arbeta i miljöer där det finns boende och/eller kontorsarbetare kan du som kund alltid känna dig trygg med att vi alltid gör vårt yttersta när det kommer till renlighet och tidspassningar gentemot era hyresgäster.

Efter en avslutad entreprenad har vi alltid en utförlig genomgång med beställaren där vi beskriver anläggningens driftförhållanden, serviceintervaller, skötsel etc. Inget lämnas åt slumpen.

Steg 5 - Eftermätning av radonhalten

Innan vi går vidare till nästa projekt bokar vi en datum för eftermätning av radonhalten i fastigheten. Detta gör vi för att kontrollera om radonvärdena har sjunkit till de förutsatta värdena.

Eftermätningen är något som myndigheterna kräver för att säkerställa att samtliga fastigheter i Sverige understiger 200 Bq/m3.

En entreprenör kan aldrig lämna en 100 % garanti på att radonet sjunker under 200 Bq/m3 vid första åtgärden, då vissa fastigheter kan ha en radongasgenomträngning som är oerhört svår att lokalisera. Nu har vi hittills aldrig misslyckats med att sänka radonhalten till under 200 Bq/m3 oavsett svårighetsgrad, men skulle vi någon gång misslyckas med detta så kommer vi finnas till hands för att utöka möjligheterna till att sänka radonhalten ytterligare så vi uppnår kraven som ställs på en godkänd radonhalt.

Här kan vi utföra radonåtgärder

Mälardalen

Stockholm

Strängnäs
Eskilstuna
Arboga
Köping
Västerås
Enköping
Bålsta
M.f.l.
Västra Götaland

Göteborg

Borås
Uddevalla
Vänersborg
Mariestad
Ulricehamn
Mellerud
M.f.l.
Andra städer

Malmö

Jönköping
Uppsala
M.f.l

Vill du ha hjälp med radonåtgärder i din fastighet

Anmäl ditt intresse om en radonåtgärd genom att fylla i kontaktformuläret nedan

Du förbinder dig inte till något genom att kontakta oss via nedan formulär. Endast en intresseförfrågan om skickas till oss.

Fält märkta med * är obligatoriska.
Välj kundtyp(*)

Namn(*)

Adress

Mobiltelefon(*)

Din E-post(*)

Ditt meddelande(*)

Bifoga fil 1
Invalid Input

Fyll i följande säkerhetskod(*)