Radonmätning för fastighetsägare

Radonmätning villaEn radonmätning utförs under eldningssäsongen, 1 oktober - 30 april, dock minst 2 - 3 månader. Detta gäller samtliga fastigheter så som flerfamiljshus, kontor, industrilokaler etc. Nedan information för radonmätning gäller både fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och övriga fastighetsägare.

När du som fastighetsbolag, fastighetsägare eller bostadsrättsförening anlitar FTX Gruppen Sverige AB för en radonmätning, tar vi hand om radonmätningen från början till slut. Vi placerar ut och samlar in era mätdosor och skickar in dem till en oberoende mätcentral. Vi kan även erbjuda eventuella radonåtgärder med egna radonkonsulter och installatörer.

En radonmätning bör utföras:

  • om du äger en fastighet där radonmätning aldrig utförts
  • om du byggt om eller byggt större
  • om du bytt uppvärmningssystem i fastigheten
  • om du väsentligt ändrat eller byggt om fastighetens ventilation

Radonmätning - Olika metoder

Långtidsmätning

En långtidsmätning ger det mest exakta mätresultatet. En långtidsmätning utförs i 2-3 månader under eldningssäsongen. Använd denna radonmätning om du vill få fram det exakta radonvärdet i din fastighet. 

Korttidsmätning

En korttidsmätning (rådgivande korttidsmätning) är endast avsedd för om du vill ha ett snabbt mätresultat, t.e.x. om du skall köpa eller sälja en fastighet. Denna radonmätning skall ske under minst 7 dygn och utförs för övrigt på samma sätt som en långtidsmätning. Mätning kan även ske under ett par timmar med hjälp av en speciell radonmätare. Oavsett vilken typ av korttidsmätning man väljer får man endast en indikation om radonvärdet som kan kan ligga till grund för en långtidsmätning.

Radonmätning - Så går det till 

En radonmätning utförs alltid innan en radonbesiktning.

Den mest effektiva metod för dig som fastighetsägare att mäta radonhalten är att låta oss komma ut på plats och placera ut samtliga mätdosor i fastigheten. När mätperioden är avslutad samlar vi in samtliga dosor och skickar in dem till laboratoriet för analys.

Om det visar sig att värdena överstiger 200 Bq/m3 kommer vi att erbjuda en radonbesiktning för att lokalisera radonkällan. När vi har kännedom om vart källan till radonproblemet är kan vi upprätta ett åtgärdsförslag och presentera detta till er.

Här kan vi utföra radonmätningar för fastighetsägare

Mälardalen

Stockholm

Strängnäs
Eskilstuna
Arboga
Köping
Västerås
Enköping
Bålsta
M.f.l.
Västra Götaland

Göteborg

Borås
Uddevalla
Vänersborg
Mariestad
Ulricehamn
Mellerud
M.f.l.
Andra städer

Malmö

Jönköping
Uppsala
M.f.l

Vill du ha hjälp med en radonmätning

Anmäl ditt intresse om radonmätning genom att fylla i kontaktformuläret nedan

Du förbinder dig inte till något köp genom att kontakta oss via nedan formulär. Endast en intresseförfrågan om radonmätning skickas till oss. 

Fält märkta med * är obligatoriska.
Välj kundtyp(*)

Namn(*)

Adress

Mobiltelefon(*)

Din E-post(*)

Ditt meddelande(*)

Bifoga fil 1
Invalid Input

Fyll i följande säkerhetskod(*)

Vårt företag har rating A, vilket innebär  kreditvärdigt enligt Soliditets värderingssystem, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler. Denna uppgift är dagsfärsk, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.